ארטיק שניצל סופר קריספי במעטפת פנקו צהוב וסגול
מצרכים
2 ק"ג חזה עוף שלם
1 כוס קמח לבן
1/3 כוס מים
1/3 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כוסות פירורי לחם צהובים מזרח מערב
2 כוסות פירורי לחם עם בטטה סגולה מזרח מערב
אופן הכנה
- פורסים כל חזה עוף ל-4 חלקים שווים ומשפדים בשיפודים קצרים.
- בקערית מערבבים קמח, מים, סויה, צ׳ילי מתוק עד לקבלת בלילה אחידה.
- שמים בצלחות שונות את הפנקו הצהוב והפנקו הסגול.
- טובלים את החזה עוף המשופד בבלילה, מורידים שאריות (ממתינים לנזילה כמה שניות) ומצפים בפנקו. מהדקים במעט את הפנקו לחזה העוף בעזרת לחיצות.
- מחממים שמן בסיר גדול על אש בינונית ומטגנים את השניצל במשך 3 דקות לכל אחד – אם האש לא תהיה בינונית הפנקו יישרף וחזה העוף לא יהיה מוכן במרכזו.
- מעבירים לרשת צינון או לנייר סופג ומגישים לצד רטבים שאוהבים.
טיפ – יש לטגן ארטיק אחד טסט – לבחון את המוכנות של העוף ורק אז להמשיך טיגון של שאר השניצלים. אם נשרף ובפנים לא עשוי – יש להוריד ללהבה חלשה יותר, אם ספג שמן ונשאר בהיר – יש להגביר את האש.