טורטיות מאורז

טורטיות מאורז עגול – הכריך המושלם שלכם בפסח! במקום עוד מצה עם שוקולד, מכינים טורטיות מאורז שמשתלבות עם כל מילוי שאוהבים
מצרכים
2 כוסות אורז עגול מזרח מערב
2.5 כוסות מים
1 קורט מלח דק
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
אופן הכנה
- משרים את האורז במים בבמשך 15-20 דקות, שוטפים היטב עד שהמים נקיים. מעבירים את האורז לסיר עם 2.5 כוסות מים, מוסיפים מלח ומרתיחים. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10-12 דקות. נותנים לאורז להצטנן לטמפרטורת החדר.
- שמים את האורז בקערה, מוסיפים את חומץ האורז ולשים את הכל כמו בצק עד שמתקבל כדור. מחלקים ל-8 כדורים, מכדררים לכדורים קטנים, מניחים על נייר אפייה ומעל נייר אפייה נוסף (ניתן להרטיב מעט את נייר האפייה כדי לחלץ את הטורטיה בקלות רבה יותר בהמשך). משטחים את הכדור עד לקבלת העובי הרצוי.
- מחלצים את הטורטיה מנייר האפייה בעדינות ומטגנים עם מעט שמן במחבת. חשוב לא לטגן יותר מידי (2-3 דקות מכל צד) כדי לקבל טורטיה גמישה.
- ממלאים בתוספות שאוהבים, מקלפים ומגישים. בתיאבון!