• גודל גופן

כנפיים ברוטב קארי וקרם קוקוס

כנפיים ברוטב קארי וקרם קוקוס
הן רכות, הן עסיסיות ויגרמו לכם ללקק את האצבעות! כנפיים אסיאתיות ברוטב קארי וקרם קוקוס, מתכון מעולה לכל המשפחה

מצרכים

500 גרם כנפי עוף
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום כתוש
1 כף שורש ג’ינג’ר מגורר
2 כפות ממרח קארי אדום מזרח מערב
1 מיכל קרם קוקוס מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
1 חופן שומשום מזרח מערב
1 חופן עירית קצוצה

אופן הכנה

  1. מנקים את הכנפיים (אם הכנפיים לא חצויות, מומלץ לחצות אותן) ומסדרים על תבנית אפייה. מפזרים שמן זית, מלח, פלפל ואבקת שום. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 15 דקות.
  2. מכינים את רוטב הקארי: במחבת ווק (או מחבת רחבה מתאימה אחרת) מחממים מעט שמן זית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנית 2-3 דקות להזהבה קלה, מוסיפים את השום והג׳ינג׳ר ומטגנים עוד כדקה.
  3. מוסיפיים 2 כפות ממרח קארי אדום ומערבבים היטב, מטגנים עוד 2 דקות לפתיחת טעמים. מתחילים להוסיף את קרם הקוקוס, בהדרגה ותוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים את רוטב הסויה ושמן השומשום ומבשלים על אש בינונית 4 דקות.
  5. כשהכנפיים מוכנות מניחים אותן ברוטב, מערבבים היטב עד שהן מצופות ברוטב ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעט שומשום ועירית קצוצה, בתיאבון.