• גודל גופן

סביצ'ה דגים ופירות על בסיס סויה

סביצ'ה דגים ופירות על בסיס סויה
את המנה הזו מומלץ להכין לאנשים שאוהבים במיוחד. זהירות, המתכון ממכר

מצרכים

160 גרם פילה דג לבן (בורי/לוקוס/דניס וכו')

1 בצל סגול קטן

½-1 פלפל אדום חריף

1 קיווי בשרני ובשל

שמן זית

גמבה צהובה

מלח, פלפל שחור גרוס

מיץ מ- ½-1 לימונים

אופן הכנה

בסיר קטן מבשלים את רוטב הסויה והסוכר עד לקבלת רוטב סמיך מאוד. לאחר שהרוטב מסמיך יוצקים לצנצנת ושומרים במקום יבש ומוצל

חותכים את פילה הדג לקוביות של כ-1/2 ס"מ, מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך חצי שעה, קוצצים את הבצל והקיווי לקוביות קטנות ומניחים בצלוחיות נפרדות,

חותכים את הפלפל החריף לעיגולים דקים ומניחים בצד (ניתן להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם כגון: נענע, כוסברה, פטרוזיליה וכו')

הוראות הגשה: מוציאים את הדג הפרוס מהמקרר ומוסיפים לו את כל המרכיבים שחתכנו, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי ההרגשה והטעם, סוחטים מעל מיץ לימון ויוצקים כ- 2 כפות שמן זית,

מערבבים ומוסיפים את רוטב הסויה בצורת מריחה לאורך הצלחת ע"י מברשת, במרכז הצלחת מסדרים בתוך חישוק (טבעת) מתכתית את הסביצ'ה – ומגישים!

טיפ חשוב: להשתמש בדג טרי ולא קפוא מכיוון שהדג עובר כבישה קלה ולא בישול מלא

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן