סלט ירוק עם כרובית, קשיו וכל טוב

סלט ירוק עם כרובית, קשיו ותוספות מעולות ברוטב מעולה – עשיר ומפנק, כשר לפסח ומתאים לכל השנה כסלט חגיגי וצבעוני
מצרכים
סלט ירוק
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
1 ראש חסה אייסברג
100 גרם עלי בייבי
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני פרוס דק
1 כוס עגבניות שרי ליקופן, חצויות
7 יחידות מלפפון גמדי חתוכים לפרוסות
1 גבעול בצל ירוק חתוך טבעות של 1 ס"מ
1 חופן אגוזי קשיו קלויים
1 חופן שקדים פרוסים קלויים
1 חופן אוכמניות טריות
1 חופן צימוקים בהירים
רוטב
1/3 כוס רוטב סויה ללא גלוטן מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
1/4 כוס מיץ לימון – מיץ מלימון אחד
1/3 כוס דבש או מייפל
2 שיני שום כתוש
1 כפית שורש ג’ינג’ר קצוץ דק
אופן הכנה
- מסדרים את פרחי הכרובית על מגש אפייה, מפזרים מעט שמן זית, מלח ופלפל ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לאפייה של 5-7 דקות לקלייה קלה. מוציאים ונותנים לכרובית להצטנן מעט.
- חותכים את יתר הירקות ומערבבים הכל בקערה. מעבירים לקערת ההגשה ומסדרים את הכרובית מעל.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב לאיחוד.
- בסמוך לאכילה מוזגים את הרוטב על הסלט ומגישים. בתאבון ופסח כשר ושמח.