• גודל גופן

סלט ירוק עם כרובית, קשיו וכל טוב

סלט ירוק עם כרובית, קשיו וכל טוב
סלט ירוק עם כרובית, קשיו ותוספות מעולות ברוטב מעולה – עשיר ומפנק, כשר לפסח ומתאים לכל השנה כסלט חגיגי וצבעוני

מצרכים

סלט ירוק

1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים

1 ראש חסה אייסברג

100 גרם עלי בייבי

1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני פרוס דק

1 כוס עגבניות שרי ליקופן, חצויות

7 יחידות מלפפון גמדי חתוכים לפרוסות

1 גבעול בצל ירוק חתוך טבעות של 1 ס"מ

1 חופן אגוזי קשיו קלויים

1 חופן שקדים פרוסים קלויים

1 חופן אוכמניות טריות

1 חופן צימוקים בהירים

רוטב

1/3 כוס רוטב סויה ללא גלוטן מזרח מערב

1 כף שמן שומשום מזרח מערב

1/4 כוס מיץ לימון – מיץ מלימון אחד

1/3 כוס דבש או מייפל

2 שיני שום כתוש

1 כפית שורש ג’ינג’ר קצוץ דק

אופן הכנה

  1. מסדרים את פרחי הכרובית על מגש אפייה, מפזרים מעט שמן זית, מלח ופלפל ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לאפייה של 5-7 דקות לקלייה קלה. מוציאים ונותנים לכרובית להצטנן מעט.
  2. חותכים את יתר הירקות ומערבבים הכל בקערה. מעבירים לקערת ההגשה ומסדרים את הכרובית מעל.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב לאיחוד.
  4. בסמוך לאכילה מוזגים את הרוטב על הסלט ומגישים. בתאבון ופסח כשר ושמח.