• גודל גופן

צ׳ילי קון קרנה

צ׳ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה, מנה מקסיקנית קלאסית שכולנו אוהבים! איתי אדרי במתכון עשיר, אותנטי וטעים ברמות. בא לכם להגיש את הנאצ'וס בצד? לגמרי יכולים

מצרכים

בשר

1/4כוס שמן זית

1ק"ג בשר בקר טחון

חצי ק"ג אונטריב עם חצי ק"ג צלעות – חשוב שיהיה שומני

תבשיל ירקות

3כפות שמן זית

2בצלים בינוניים קצוצים

1יחידה פלפל יבש חריף צ'יפוטלה, קצוץ

3גבעולי סלרי קצוצים

1גזר בינונית קצוץ

1פלפל אדום בינוני קצוץ

1/2פלפל צ’ילי אדום בינוני קצוץ

8שיני שום קצוצות

1צנצנת פלפל צ’יפוטלה ברוטב עגבניות מזרח מערב

1בקבוק בירה Leo מזרח מערב

1קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות

1כף גדושה רסק עגבניות

1כף פפריקה מתוקה

1כף פפריקה מעושנת

1כפית פלפל שחור גרוס

1כפית גדושה מלח דק

1כפית אורגנו יבש

1כפית כמון טחון

1כפית אבקת קקאו

1/2כוס מים

1שעועית שחורה פחית

הגשה

2יחידות טורטיות גדולות מזרח מערב

1חופן כוסברה קצוצה

200גרם גוואקמולי

אופן הכנה

  1. מכינים את קערות הטורטיות: מניחים קערה במרכז הטורטייה וחותכים את הטורטייה כמו שמש (משאירים עיגול בקוטר 10 ס״מ במרכז).
  2. בסיר בישול עמוק מחממים שמן וכשהוא חם שמים את הטורטייה החתוכה בשמן ודוחפים עם מצקת לאורך כל הטיגון כדי ליצור את צורת הקערה. מצננים.
  3. מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית במחבת, מפוררים את הבשר, ומטגנים היטב עד להשמחה. מניחים בצד.
  4. בסיר עמוק שמתאים לקדרה מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, פלפל צ׳יפוטלה, סלרי, גזר ופלפל אדום – מוסיפים לפי הסדר עם אידוי של כמה דקות לכל ירק, תוך כדי ערבוב ומכסים ל-20 דקות.
  5. מוסיפים צילי חריף, שום קצוץ ואת הפלפל צ'יפוטלה ברוטב עגבניות ומערבבים.
  6. מוסיפים לסיר את הבשר והבירה, מערבבים ונותנים לאלכוהול להתאדות.
  7. מוסיפים קופסא של עגבניות מקולפות וכף גדושה של רסק.
  8. מערבבים בקערית את כל התבלינים ומוסיפים לתבשיל. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים ושעועית שחורה. מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי על להבה קטנה.
  9. מכינים את הגשת המנה: ממלאים את הטורטייה שהכנו בתבשיל הצ'ילי קון קרנה. מגישים עם גוואקמולי וכוסברה.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן