• גודל גופן

רולים עם רצועות בקר על בסיס טורטייה

רולים עם רצועות בקר על בסיס טורטייה

אין כמו רצועות בקר מתקתקות מוקפצות בטריאקי ומגולגלות בתוך טורטייה רכה! מתכון מופלא למנה פשוטה, קלה להכנה וטעימה!

מצרכים

1 חבילת טורטיות בינוניות

3 כפות שמן

1 בצל בינוני, חתוך לחצאי טבעות

3 שיני שום, קצוצות

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ

½ פלפל צ'ילי, קצוץ (אופציונלי)

500 גרם בשר בקר, חתוך לרצועות דקות

5 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב טריאקי

2 כפות חומץ אורז

½ כפית פלפל שחור

¼ כפית קינמון

הגשה:

רוטב טריאקי

1 בצל סגול קטן, חתוך לטבעות דקות

1 מלפפון, חתוך לפרוסות דקות

עלי כוסברה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבקר: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את רצועות הבקר, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מתחיל להחליף את צבעו. ממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
  3. מוסיפים את הסויה, הטריאקי, החומץ, הפלפל והקינמון ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות, עד שהבשר רך וכל הטעמים מתאחדים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
  4. מרכיבים את הרולים: פורסים את הטורטייה על משטח העבודה ומורחים במרכז מעט רוטב טריאקי. שמים מעליו בנדיבות את רצועות הבקר, פרוסות הבצל, המלפפון ועלי הכוסברה ומגלגלים לרול.
  5. מגישים רולים שלמים או חותכים חצי-חצי.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן