טוסטים עם עוף ושומשום
מצרכים
מרכיבים ל-4-6 מנות:
300 גרם חזה עוף טחון
2-3 שיני שום כתושות
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
1 כפית שמן שומשום של מזרח ומערב
1-2 כפות רוטב סויה של מזרח ומערב
1-2 כפות רוטב צ'ילי של מזרח ומערב
1/2 ביצה (טורפים ביצה שלמה ומשתמשים רק בחצי)
4-6 פרוסות מרובעות של לחם לבן
1 מיכל שומשום
שמן לטיגון חצי עמוק
להגשה:
4 כפות מיונז
1 כף רוטב צ'ילי של מזרח ומערב
אופן הכנה
1. שמים בקערת ערבוב גדולה את העוף, השום, הבצל הירוק, שמן השומשום, הרטבים והביצה ומערבבים היטב.
2. מורחים את התערובת על פרוסות הלחם בשכבה אחידה.
3. מפזרים את השומשום בצלחת שטוחה וטובלים את פרוסות הלחם בשומשום לציפוי כמה שיותר מלא.
4. חותכים את הפרוסות באלכסון ל-4 משולשים.
5. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק.
6. מטגנים את משולשי הטוסט משני הצדדים (מתחילים מצד השומשום) עד להשחמה יפה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
7. מערבבים את המיונז עם רוטב הצ'ילי ומגישים עם הטוסטים.