• גודל גופן

כיסוני טופו מטוגנים ברוטב סרירצ’ה צ’ילי מתוק

כיסוני טופו מטוגנים ברוטב סרירצ’ה צ’ילי מתוק
כיסוני סושי טופו מטוגנים פריכים עם רוטב סרירצ'ה צ'ילי מתוק – מנת פתיחה מושלמת או עיקרית צמחונית מפנקת במיוחד

מצרכים

טופו
1 חבילה או 300גרם טופו קשה
4 דפי אצות נורי
1 כוס קורנפלור
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
רוטב
3 שיני שום קצוץ
1 כפית למון גראס קצוץ
1 פלפל צ’ילי אדום קטן חתוך לפרוסות
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
1/3 כוס רוטב טריאקי מזרח מערב
1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
הגשה
1 חופן עירית קצוצה
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מוציאים את הטופו מהקופסה ומייבשים היטב. חותכים לרצועות מרובעות (אנחנו חתכנו לארבע כי הטופו היה מרובע).
  2. לוקחים אצת נורי, מניחים על משטח עבודה (אפשר להעזר במחצלת במבוק של סושי אבל לא חובה) מורחים בעדינות מעט רוטב סויה, מניחים חתיכה של הטופו ומגלגלים לעטיפה מלאה של הטופו על ידי האצה (ראו דוגמה בסרטון). חותכים לפרוסות בעובי של כ-0.5 ס״מ ומצפים בקורנפלור.
  3. מטגנים בשמן חצי עמוק ומניחים בצלחת ההגשה.
  4. מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן בסיר קטן, מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את הלמון גראס ואת הפלפל האדום ומטגנים עוד כדקה, מוסיפים את הרטבים ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ויוצקים על הסושי טופו שהכנו. מקשטים בעירית קצוצה ומעט שומשום שחור ומגישים. בתאבון.