כנפיים ברוטב סויה ודבש
אין כמו לאכול מנת כנפיים טעימה, במיוחד אם מדובר ברוטב סויה ודבש! בואו להכיר את המתכון שחייב להיכנס לשגרת הצהריים שלכם
מצרכים
מרכיבים ל-3-4 מנות:
1 ק"ג כנפי עוף, נקיות וחצויות ל-2
מלח ופלפל לתיבול
120 מ"ל (1/2כוס) רוטב סויה מזרח ומערב
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק מזרח ומערב
1/2 כוס דבש נוזלי
1 כף מיץ לימון
2 שיני שום, כתושות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, כתוש
2 כפות עלי כוסברה, קצוצים
1 כפית קורנפלור מהולה ב-1 כף מים
הגשה:
שומשום
בצל ירוק חתוך דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מתבלים את הכנפיים במלח ופלפל ואופים כ-25 דקות, עד שהן כמעט מוכנות. הופכים באמצע לצד השני.
- מחממים מחבת רחבה. מוסיפים את הסויה, רוטב הצ'ילי, הדבש, הלימון, השום, הג'ינג'ר והכוסברה, מערבבים ומביאים לסף רתיחה.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מערבבים ומביאים להסמכה.
- מוסיפים את הכנפיים ומקפיצים תוך ערבוב עד שהרוטב מצטמצם, והכנפיים מתכסות מכל הצדדים בזיגוג מבריק.
- מפזרים את השומשום ומגישים.