לביבות אורז וירקות
לביבות כל כך טעימות שתאמצו אותן לכל השנה – לביבות עם אורז עגול, ירקות וגבינה צהובה שמגישים לצד רוטב סרירצ'ה
מצרכים
1.5 כוסות אורז קלרוז מזרח מערב מבושל
1 ביצה M
1/4 כוס קמח לבן
1 זוקיני ירוק בינוני מגורר (סה"כ 1 כוס)
1תפוח אדמה בינוני קלוף ומגורר (סה"כ 1 כוס)
1/2 כוס גבינה צהובה 22% מגוררת
1 חופן עירית קצוצה
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור טחון
טיגון
1/2 כוס שמן קנולה
הגשה
1/2 כוס רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
אופן הכנה
- מעבירים את הזוקיני ותפוח האדמה המגורר לתוך מגבת מטבח נקייה או בד חיתול וסוגרים כמו שק. סוחטים היטב כדי להיפטר מכל הנוזלים.
- בקערה שמים את הירקות, האורז, הגבינה, התבלינים, העירית, הביצה והקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית.
- מוסיפים את השמן ורבע כוס מתערובת הלביבות לתוך המחבת ומשטחים לקציצה.
- מטגנים את הלביבות כ-4-5 דקות, לאחר מכן הופכים ומטגנים כ-3-4 דקות.
- מוציאים את הלביבות לצלחת עם נייר סופג כדי לספוג עודפי השמן.
- מגישים מיד עם רוטב סרירצ’ה בצד.