• גודל גופן

לחמניות קוקוס מתקתקות

לחמניות קוקוס מתקתקות

לחמניות רגילות לארוחת שישי? כבר מזמן מיצינו! בואו להכין לחמניות מתקתקות וטעימות בטעם קוקוס

מצרכים

מרכיבים ל-12 לחמניות בתבנית מלבנית גדולה:

1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס מזרח ומערב

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כף גדושה שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים

4 כוסות (560 גרם) קמח

2 ביצים

1 כפית מלח

הברשה וקישוט:

1 ביצה, טרופה

30 גרם חמאה, מומסת

אופן הכנה

  1. מחממים את קרם הקוקוס במיקרוגל או בסיר קטן, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
  2. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הסוכר והשמרים, מערבבים ומחכים 3-4 דקות.
  3. מוסיפים לקערה את הקמח, הביצים והמלח ומערבבים במהירות נמוכה כ-2 דקות עד שהחומרים מתאחדים. מגבירים את מהירות המיקסר ולשים 6-7 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד להכפלת הנפח.
  4. לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את האוויר ומחלקים ל-12 חלקים שווים.
  5. יוצרים כדורים ומניחים בתבנית גדולה משומנת קלות במרווחים בין כדור לכדור. מכסים ומתפיחים שנית כ-30-40 דקות.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מברישים את הלחמניות בביצה ואופים כ-25 דקות, או עד להשחמה יפה.
  8. מברישים את הלחמניות המוכנות בחמאה מומסת ומגישים.