מלפפון במילוי אורז ופרגיות
מנת פתיחה או נשנוש מפנק ומרשים בלי לעבוד קשה – מלפפון במילוי אורז ופרגיות עם אבוקדו, רוטב סרירצ'ה וספייסי מיונז
מצרכים
אורז
1 כוס אורז קלרוז מזרח מערב
1 כוס מים רותחים
4 כפות מירין מזרח מערב
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
1/2 כפית מלח דק
פרגית
200 גרם סטייק פרגית חתוכה לקוביות
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
1/2 כפית מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון
הגשה
6 מלפפונים בינוניים חצויים לאורך
1 אבוקדו גדול קלוף, חצוי ופרוס
1 חופן כוסברה עלים
4 כפות ספייסי מיונז מזרח מערב
4 כפות רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
אופן הכנה
אופן הכנה
- מרוקנים את המלפפון מהתוכן בעזרת כפית.
- מכינים את הפרגיות: במחבת רחבה מקפיצים את קוביות הפרגית ומטבלים ברוטב צ’ילי מתוק, מלח ופלפל.
- מכינים את האורז: מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב. מעבירים לסיר קטן עם כוס מים רותחים.
- ברגע שרותח מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10 דקות.
- לאחר הבישול מתבלים את האורז עם מירין, חומץ אורז ומלח. מערבבים ומקררים.
- מרכיבים את המנה: בכל חצי מלפפון ממלאים אורז, מפזרים מעל קוביות פרגית וכמה פרוסות אבוקדו.
- מזלפים מעל מעט מיונז צ’ילי, סרירצ’ה וכוסברה ומגישים.