• גודל גופן

מלפפון במילוי אורז ופרגיות

מלפפון במילוי אורז ופרגיות
מנת פתיחה או נשנוש מפנק ומרשים בלי לעבוד קשה – מלפפון במילוי אורז ופרגיות עם אבוקדו, רוטב סרירצ'ה וספייסי מיונז

מצרכים

אורז
1 כוס אורז קלרוז מזרח מערב
1 כוס מים רותחים
4 כפות מירין מזרח מערב
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
1/2 כפית מלח דק
פרגית
200 גרם סטייק פרגית  חתוכה לקוביות
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
1/2 כפית מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון
הגשה
6 מלפפונים בינוניים חצויים לאורך
1 אבוקדו גדול קלוף, חצוי ופרוס
1 חופן כוסברה עלים
4 כפות ספייסי מיונז מזרח מערב
4 כפות רוטב סרירצ’ה מזרח מערב

אופן הכנה

אופן הכנה

  1. מרוקנים את המלפפון מהתוכן בעזרת כפית.
  2. מכינים את הפרגיות: במחבת רחבה מקפיצים את קוביות הפרגית ומטבלים ברוטב צ’ילי מתוק, מלח ופלפל.
  3. מכינים את האורז: מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב. מעבירים לסיר קטן עם כוס מים רותחים.
  4. ברגע שרותח מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10 דקות.
  5. לאחר הבישול מתבלים את האורז עם מירין, חומץ אורז ומלח. מערבבים ומקררים.
  6. מרכיבים את המנה: בכל חצי מלפפון ממלאים אורז, מפזרים מעל קוביות פרגית וכמה פרוסות אבוקדו.
  7. מזלפים מעל מעט מיונז צ’ילי, סרירצ’ה וכוסברה ומגישים.