מרק ברוקולי מוקרם עם תוספת שבבי אורז
כולם מכירים ויודעים את מרק הברוקולי, אבל את מרק הברוקולי המוקרם עוד לא טעמתם… הנאה מובטחת !
מצרכים
מרכיבים:
2-3 כפות שמן לטיגון
1 בצל, חתוך לקוביות
2 שיני שום, קצוצות
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות בינוניות
750 מ”ל מים רותחים
500 גרם פרחי ברוקולי
1 כפית מלח
1/4 כפית שטוחה פלפל שחור
אגוז מוסקט, לפי הטעם
60 מ”ל (1/4 כוס) קרם קוקוס מזרח ומערב
להגשה:
1 שקית (227 גרם) שבבי אורז מזרח ומערב
עגבניות מיובשות, חתוכות
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום כ- 5 דקות, עד שהם נעשים שקופים.
- מוסיפים לסיר את תפוח האדמה ומערבבים.
- מוסיפים את המים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, או עד שתפוח האדמה מתרכך.
- במקביל מבשלים את שבבי האורז לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
- כשתפוח האדמה מוכן, מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות.
- מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את התבלינים וקרם הקוקוס וטוחנים עוד קצת עד שכל הטעמים מתערבבים. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מגישים עם שבבי האורז והעגבניות המיובשות.
מתכון: אולגה טוכשר
צילום: שני הלוי