• גודל גופן

מרק ברוקולי מוקרם עם תוספת שבבי אורז

מרק ברוקולי מוקרם עם תוספת שבבי אורז

כולם מכירים ויודעים את מרק הברוקולי, אבל את מרק הברוקולי המוקרם עוד לא טעמתם… הנאה מובטחת !

מצרכים

מרכיבים:

2-3 כפות שמן לטיגון

1 בצל, חתוך לקוביות

2 שיני שום, קצוצות

1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות בינוניות

750 מ”ל מים רותחים

500 גרם פרחי ברוקולי

1 כפית מלח

1/4 כפית שטוחה פלפל שחור

אגוז מוסקט, לפי הטעם

60 מ”ל (1/4 כוס) קרם קוקוס מזרח ומערב

להגשה:

1 שקית (227 גרם) שבבי אורז מזרח ומערב

עגבניות מיובשות, חתוכות

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום כ- 5 דקות, עד שהם נעשים שקופים.
  2. מוסיפים לסיר את תפוח האדמה ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, או עד שתפוח האדמה מתרכך.
  4. במקביל מבשלים את שבבי האורז לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
  5. כשתפוח האדמה מוכן, מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות.
  6. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את התבלינים וקרם הקוקוס וטוחנים עוד קצת עד שכל הטעמים מתערבבים. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
  7. מגישים עם שבבי האורז והעגבניות המיובשות.

מתכון: אולגה טוכשר

צילום: שני הלוי