מרק יפני עם שבבי דפי שעועית
מרק קליל ומנחם עם טעמים אסייתים שיהפוך להיות המנה האהובה עליכם בחורף. קל להכנה ועשיר בטעמים, לא תוכלו להפסיק לטרוף אותו.
מצרכים
1 חבילה שבבי דפי שעועית מזרח מערב
1 חבילה טופו
2 ביצים M
1 חבילה אצות וואקמה מיובשות מזרח מערב
2 כפיות שומשום שחור מזרח מערב
1 צרור בצל ירוק קצוץ
2 כפות שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- חותכים את האצות לרצועות ומשרים במים במשך כ-5 דקות. לאחר ההשרייה סוחטים את האצות מהנוזלים ומניחים בצד.
- טורפים 2 ביצים בקערה, קוצצים את הבצל הירוק וחותכים את הטופו לקוביות.
- מוסיפים לסיר 1 כף שמן שומשום ושופכים פנימה חצי מכמות הבצל הירוק – מטגנים כ-30 שניות.
- שופכים לסיר 2 כוסות מים, רוטב סויה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר את הטופו וחבילת שבבי דפי שעועית. בוחשים מעט כדי שדפי השעועית לא ידבקו אחד לשני.
- לאחר שדפי השעועית מתרככים, מנמיכים את האש ושופכים את הביצים הטרופות בתנועה ספירלית לתוך המרק.
- מוסיפים לסיר את האצות המושרות, שומשום שחור ואת יתר הבצל הירוק ומערבבים.
- יוצקים את המרק לקערה ומגישים.