• גודל גופן

מרק יפני עם שבבי דפי שעועית

מרק יפני עם שבבי דפי שעועית
מרק קליל ומנחם עם טעמים אסייתים שיהפוך להיות המנה האהובה עליכם בחורף. קל להכנה ועשיר בטעמים, לא תוכלו להפסיק לטרוף אותו.

מצרכים

1 חבילה שבבי דפי שעועית מזרח מערב
1 חבילה טופו
2 ביצים M
1 חבילה אצות וואקמה מיובשות מזרח מערב
2 כפיות שומשום שחור מזרח מערב
1 צרור בצל ירוק קצוץ
2 כפות שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנה

  1. חותכים את האצות לרצועות ומשרים במים במשך כ-5 דקות. לאחר ההשרייה סוחטים את האצות מהנוזלים ומניחים בצד.
  2. טורפים 2 ביצים בקערה, קוצצים את הבצל הירוק וחותכים את הטופו לקוביות.
  3. מוסיפים לסיר 1 כף שמן שומשום ושופכים פנימה חצי מכמות הבצל הירוק – מטגנים כ-30 שניות.
  4. שופכים לסיר 2 כוסות מים, רוטב סויה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים לסיר את הטופו וחבילת שבבי דפי שעועית. בוחשים מעט כדי שדפי השעועית לא ידבקו אחד לשני.
  6. לאחר שדפי השעועית מתרככים, מנמיכים את האש ושופכים את הביצים הטרופות בתנועה ספירלית לתוך המרק.
  7. מוסיפים לסיר את האצות המושרות, שומשום שחור ואת יתר הבצל הירוק ומערבבים.
  8. יוצקים את המרק לקערה ומגישים.