מרק כתום מוקרם פרווה ב-10 דקות
שימוש בקרם קוקוס הוא טריק מדהים להסמכה של מרקים, מבלי להפוך אותם לחלביים. קבלו מרק כתום מוקרם מושלם בקלי קלות!
מצרכים
2 בצלים גדולים
1 דלורית
1 בטטה גדולה
3 גזרים
1 כף שמן זית
1 כפית סוכר
2 שיני שום
כף גינג'ר כתוש\מגורר
3 כוסות מים
1 קרטונית קרם קוקוס 'מזרח מערב'
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
אופן הכנה
- קולפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גדולות, שומרים בצד.
- מזהיבים את קוביות הבצל בשמן למשך 2 דקות, רק עד שנעשים מעט שקופים.
- מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל ומזהיבים עוד כמה דקות, עד שמזהיב.
- מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומטגנים כ-30 שניות.
- מוסיפים את כל שאר הירקות ואת המים. מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30 דקות.
- כשכל הירקות רכים, מכבים את האש, מוסיפים את הקרם הקוקוס, וטוחנים במוט בלנדר עד לקבלת מרקם סמיך ומוקרם. טועמים ומוסיפים עוד מלח עם צריך.