• גודל גופן

מרק כתום מוקרם פרווה ב-10 דקות

מרק כתום מוקרם פרווה ב-10 דקות

שימוש בקרם קוקוס הוא טריק מדהים להסמכה של מרקים, מבלי להפוך אותם לחלביים. קבלו מרק כתום מוקרם מושלם בקלי קלות!

 

מצרכים

2 בצלים גדולים

1 דלורית

1 בטטה גדולה

3 גזרים

1 כף שמן זית

1 כפית סוכר

2 שיני שום

כף גינג'ר כתוש\מגורר

3 כוסות מים

1 קרטונית קרם קוקוס 'מזרח מערב'

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

אופן הכנה

  1. קולפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גדולות, שומרים בצד.
  2. מזהיבים את קוביות הבצל בשמן למשך 2 דקות, רק עד שנעשים מעט שקופים.
  3. מוסיפים את הסוכר, המלח והפלפל ומזהיבים עוד כמה דקות, עד שמזהיב.
  4. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומטגנים כ-30 שניות.
  5. מוסיפים את כל שאר הירקות ואת המים. מביאים לרתיחה ואז מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 30 דקות.
  6. כשכל הירקות רכים, מכבים את האש, מוסיפים את הקרם הקוקוס, וטוחנים במוט בלנדר עד לקבלת מרקם סמיך ומוקרם. טועמים ומוסיפים עוד מלח עם צריך.