מרק עגבניות זריז עם מקרוני
מה יכול להיות רע במרק עגבניות זריז וטעים עם פסטה מנחמת? השגנו לכם את המתכון המלא!
מצרכים
2-3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום, כתושות
3 מקלות סלרי, חתוכות לקוביות קטנות
2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל ביס
800 מ"ל (2 פחיות) רוטב עגבניות מוכן, אפשר עם בזיליקום
4-6 כוסות מים רותחים או ציר ירקות
1/2 חבילה מקרוני די מרטינו של מזרח ומערב
1 צרור עלי קייל בלי גבעולים גסים,פרוסים דק
1 כף מלח, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור
½ כפית בזיליקום יבש
½ כפית אורגנו יבש
הגשה:
עלי פטרוזיליה / כוסברה, קצוצים
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הסלרי והגזר, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם עוד 4 דקות.
- מוסיפים את רוטב העגבניות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.
- מוסיפים את המקרוני ועלי הקייל, מתבלים, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהגזר רך, והמקרוני מוכנים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מפזרים מעל את הפטרוזיליה או הכוסברה ומגישים.