• גודל גופן

מרק עגבניות זריז עם מקרוני

מרק עגבניות זריז עם מקרוני

מה יכול להיות רע במרק עגבניות זריז וטעים עם פסטה מנחמת? השגנו לכם את המתכון המלא!

מצרכים

 

2-3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום, כתושות

3 מקלות סלרי, חתוכות לקוביות קטנות

2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל ביס

800 מ"ל (2 פחיות) רוטב עגבניות מוכן, אפשר עם בזיליקום

4-6 כוסות מים רותחים או ציר ירקות

1/2 חבילה מקרוני די מרטינו של מזרח ומערב

1 צרור עלי קייל בלי גבעולים גסים,פרוסים דק

1 כף מלח, או לפי הטעם

½ כפית פלפל שחור

½ כפית בזיליקום יבש

½ כפית אורגנו יבש

 

הגשה:

עלי פטרוזיליה / כוסברה, קצוצים

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הסלרי והגזר, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם עוד 4 דקות.
  2. מוסיפים את רוטב העגבניות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.
  3. מוסיפים את המקרוני ועלי הקייל, מתבלים, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהגזר רך, והמקרוני מוכנים. טועמים ומתקנים את התיבול.
  4. מפזרים מעל את הפטרוזיליה או הכוסברה ומגישים.