נאמס ויאטנמיים קריספיים ממולאים בשר בקר
קבלו מתכון מושלם לנאמס ויאטנמיים קריספיים ממולאים בשר בקר, עטופים בירקות רעננים וטריים, שטובלים ברטבים טעימים!
מצרכים
1 חבילת דפי אורז צבעוניים מזרח ומערב
300 גרם בשר בקר טחון פעמיים
צרור בצל ירוק
½ כוס עלי כוסברה
4 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב
½ כפית מלח
ספריי שמן זית
שמן קנולה
הגשה
חסה עגולה
עלי כוסברה שטופים
עלי נענע שטופים
שומשום שחור
1 כפית שמן שומשום
¼ כוס רוטב טריאקי מזרח ומערב
¼ כוס רוטב סרירצ'ה מזרח ומערב
אופן הכנה
- מכינים את הנאמס: קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה. מוסיפים את הבשר הטחון, רוטב הטריאקי והמלח ומערבבים היטב.
- בקערה רחבה, שתכיל את דפי האורז, ממלאים מים פושרים.
- טובלים דף אורז במים למשך דקה, עד שהוא מתרכך ונעשה גמיש ואז מוציאים ופורסים אותו על מגבת או משטח נקיים.
- יוצרים קציצה מוארכת של בשר ומניחים בתחתית הדף. מניחים את הקציצה בצורה אופקית קרוב אלינו ומגלגלים – מקפלים שוליים מהצדדים פנימה וממשיכים בגלגול לקבלת אגרול.
- מניחים כל אגרול על צלחת משומנת בספריי שמן (כדי שלא יידבקו לצלחת).
- מכינים את השולחן: יוצרים קעריות חסה יפות מעלי חסה שלמים עגולים ומניחים במגש. בקערית אחרת מניחים את עלי הכוסברה ובנוספת את עלי הנענע. גם את הרטבים מסדרים בקעריות לטבילה.
- מחממים שמן עמוק בסיר לחום בינוני ומחליקים בזהירות את הנאמס לשמן. מטגנים במחזורים, בכל פעם 4 דקות והופכים באמצע. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.
- מדגימים לאורחים איך אוכלים: מכניסים לתוך עלה חסה אגרול אחד ועשבי תיבול, מזלפים מעט שמן שומשום, מגלגלים את החסה סביב האגרול והירוקים, טובלים בטריאקי או סרירצ'ה ואוכלים. בתיאבון!