נשנושי תירס פריכים בתנור
כשעונת התירס בשיאה יותר ממתבקש שנכין נשנושי תירס אפויים בתנור. מתכון קליל וטעים עם רוטב שמלקקים איתו את האצבעות (באמת)
מצרכים
תירס
4 קלחי תירס טרי שטופים וקלופים, חצויים לאורכם
רוטב
4 כפות רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
4 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
4 שיני שום קלופות ומעוכות
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח דק
הגשה
1 חופן כוסברה קצוצה
1 קורט מלח גס
אופן הכנה
- בסיר גדול מרתיחים מים, מוסיפים למים מעט מלח ומבשלים את קלחי התירס כ20-25 דקות או עד שמוכן.
- בזמן הזה מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים טעם לפי צורך. אם אתם רוצים יותר חריף: תוסיפו סרירצ׳ה ואם אתם רוצים יותר מתוק: תוסיפו רוטב צ’ילי מתוק.
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מעבירים את התירס לתבנית אפייה ומברישים אותם ברוטב מכל צדדיהם.
- מכניסים לתנור חם למשך כ15-20 דקות או עד שהם משחימים והרוטב מתקרמל בקצוות.
- מוציאים לצלחת הגשה, מפזרים מלח גס וכוסברה קצוצה ומה שנשאר מהרוטב הופך למטבל.