• גודל גופן

נשנושי תפוחי אדמה ובטטה

נשנושי תפוחי אדמה ובטטה

נשנוש סתם ככה, באמצע היום או תוספת פריכה לארוחה חמה – מקלונים זהובים של תפוחי אדמה ובטטה שמוגשים לצד מיונז פיקנטי

מצרכים

1 בטטה, קלופה

2 תפוחי אדמה, קלופים

 

לתיבול:

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר לבן

1/2 כפית מלח גס

קורט של זנגביל טחון

 

למיונז החריף:

1/4 כוס מיונז

3 כפות מים קרים

2 כפות קטשופ

2 כפות רוטב צ'ילי חריף מזרח ומערב

מיץ מ-1/2 לימון

2 כפות עלי כוסברה, קצוצים

 

לטיגון:

1/4 כוס שמן זית

אופן הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה והבטטה למקלונים מלבניים (בדומה לבדידים).
  2. שמים את תפוחי האדמה והבטטה בסיר עם מים קרים, מעלים לרתיחה ומבשלים 10 דקות, עד שהם מתרככים אבל שומרים על צורתם. מסננים ושומרים בצד.
  3. מכינים את המיונז המתובל: מערבבים את כל חומרי המיונז החריף יחד, שומרים בצד.
  4. מחממים שמן זית במחבת כבדה, מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה המבושלים ומטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהם משחימים ונהיים פריכים.
  5. מתבלים בתערובת התבלינים ומגישים חם לצד המיונז החריף.

 

מתכון: שגב משה
צילום: אנטולי מיכאלו