• גודל גופן

נתח סלמון בסאקה וג'ינג'ר

נתח סלמון בסאקה וג'ינג'ר

בואו להכין סלמון ברוטב סאקה עם ג'ינג'ר, דבש, סויה ושום! מגישים עם אורז לבן וזוללים

מצרכים

מרכיבים ל-2 מנות:

½ כוס סאקה

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק

1 כף דבש

¼ כוס רוטב סויה

2 נתחי סלמון

שמן לטיגון

הגשה:

אורז לבן מבושל

שומשום שחור

בצל ירוק, חתוך

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את הסאקה, הג'ינג'ר, הדבש והסויה ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים לקערה את נתחי הסלמון ומשרים במשך כ-20 דקות לפחות (אפשר יותר).
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הנתחים במשך כמה דקות מכל צד, עד שהדג מתחיל להחליף את צבעו.
  4. מוסיפים למחבת את המשרה ומצמצמים במשך כמה דקות. הופכים שוב את הנתחים כדי שיקבלו את הרוטב משני הצדדים.
  5. מפזרים מעל שומשום שחור ובצל ירוק ומגישים על מצע אורז.