• גודל גופן

סביצ’ה דניס על קריספי רייס

סביצ’ה דניס על קריספי רייס
מנה ראשונה שהיא הצגה! לכל מאורע חגיגי שרוצים להרשים – קריספי רייס עם סביצ'ה דג דניס ותיבול חמוץ חריף, קל וכיף להכנה

מצרכים

קריספי רייס
2 כוסות אורז עגול מזרח מערב מבושל על פי הוראות היצרן (ניתן להשתמש גם באורז אחר)
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
סביצ'ה
200 גרם דג דניס – פילה ללא עור קצוץ דק. אפשר להשתמש גם בדג אחר – טונה, סלמון או דג לבן אחר
1 בצל שאלוט בינוני קצוץ דק
1 פלפל צ’ילי אדום קטן קצוץ דק
1 כף שורש ג’ינג’ר קצוץ דק
1 כף שום קצוץ דק
1 חופן כוסברה קצוצה דק
מיץ מלימון אחד
1 כף מיץ יוזו מזרח מערב
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
הגשה
1 אבוקדו בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את הקריספי רייס: שמים בקערה את האורז העגול, חומץ האורז, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית סיליקון אובלית (אפשר גם לשים בתבנית גדולה מרובעת ולחתוך לקוביות/מלבנים).
  2. מעבירים לתבנית אפייה, מרססים מעט שמן ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 10 דקות עד שהאורז מקבל חריכה קלה וצבע זהוב יפה. מוציאים ומניחים בצד להצטנן.
  3. מכינים את הסביצ׳ה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסביצ׳ה.
  4. כשהקריספי רייס הצטנן מספיק מניחים על כל חתיכה סביצ׳ה, אבוקדו ושומשום שחור.
  5. מגישים לצד רוטב סויה. בתיאבון!