סביצ’ה דניס על קריספי רייס

מנה ראשונה שהיא הצגה! לכל מאורע חגיגי שרוצים להרשים – קריספי רייס עם סביצ'ה דג דניס ותיבול חמוץ חריף, קל וכיף להכנה
מצרכים
קריספי רייס
2 כוסות אורז עגול מזרח מערב מבושל על פי הוראות היצרן (ניתן להשתמש גם באורז אחר)
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
סביצ'ה
200 גרם דג דניס – פילה ללא עור קצוץ דק. אפשר להשתמש גם בדג אחר – טונה, סלמון או דג לבן אחר
1 בצל שאלוט בינוני קצוץ דק
1 פלפל צ’ילי אדום קטן קצוץ דק
1 כף שורש ג’ינג’ר קצוץ דק
1 כף שום קצוץ דק
1 חופן כוסברה קצוצה דק
מיץ מלימון אחד
1 כף מיץ יוזו מזרח מערב
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
הגשה
1 אבוקדו בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את הקריספי רייס: שמים בקערה את האורז העגול, חומץ האורז, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית סיליקון אובלית (אפשר גם לשים בתבנית גדולה מרובעת ולחתוך לקוביות/מלבנים).
- מעבירים לתבנית אפייה, מרססים מעט שמן ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 10 דקות עד שהאורז מקבל חריכה קלה וצבע זהוב יפה. מוציאים ומניחים בצד להצטנן.
- מכינים את הסביצ׳ה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסביצ׳ה.
- כשהקריספי רייס הצטנן מספיק מניחים על כל חתיכה סביצ׳ה, אבוקדו ושומשום שחור.
- מגישים לצד רוטב סויה. בתיאבון!