סטייק טופו בציפוי שומשום בטעמים
סטייק לא לאוכלי בשר בלבד! סטייק טופו מצופה בשומשום שחור ושומשום בטעם סויה – פריך מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. מנת חלבון מושלמת להגשה עם אורז
מצרכים
1 חבילה טופו קשה
1/2 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/4 כוס מירין מזרח מערב
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני פרוס
1 קורט מלח דק
1 קורט פלפל שחור גרוס
2 ביצים M
1/4 כוס קמח לבן
1/2 כוס שומשום בטעם רוטב סויה מזרח מערב
1/2 כוס שומשום שחור מזרח מערב
הגשה
1 חופן בצל ירוק קצוץ
אורז לבן מבושל
אופן הכנה
- מערבבים יחד בקערה מירין, סויה, חומץ אורז, צ’ילי אדום, מלח ופלפל.
- פורסים את הטופו לפרוסות עבות ומשרים בקערה כשעה.
- מוציאים את פרוסות הטופו מהמשרה ומייבשים מעט.
- טורפים ביצה בקערה אחת, שמים קמח בקערה נוספת ומערבבים שומשום סויה ושומשום שחור בעוד קערה.
- טובלים כל פרוסה בקמח, אחרך כך בביצה ולבסוף בתערובת השומשום.
- מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הטופו כשתי דקות מכל צד.
- מגישים על מצע אורז לבן ובצל ירוק קצוץ מעל.