• גודל גופן

סטייק טופו בציפוי שומשום בטעמים

סטייק טופו בציפוי שומשום בטעמים
סטייק לא לאוכלי בשר בלבד! סטייק טופו מצופה בשומשום שחור ושומשום בטעם סויה – פריך מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. מנת חלבון מושלמת להגשה עם אורז

מצרכים

1 חבילה טופו קשה
1/2 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/4 כוס מירין מזרח מערב
2 כפות חומץ אורז מזרח מערב
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני פרוס
1 קורט מלח דק
1 קורט פלפל שחור גרוס
2 ביצים M
1/4 כוס קמח לבן
1/2 כוס שומשום בטעם רוטב סויה מזרח מערב
1/2 כוס שומשום שחור מזרח מערב

 

הגשה
1 חופן בצל ירוק קצוץ
אורז לבן מבושל

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד בקערה מירין, סויה, חומץ אורז, צ’ילי אדום, מלח ופלפל.
  2. פורסים את הטופו לפרוסות עבות ומשרים בקערה כשעה.
  3. מוציאים את פרוסות הטופו מהמשרה ומייבשים מעט.
  4. טורפים ביצה בקערה אחת, שמים קמח בקערה נוספת ומערבבים שומשום סויה ושומשום שחור בעוד קערה.
  5. טובלים כל פרוסה בקמח, אחרך כך בביצה ולבסוף בתערובת השומשום.
  6. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הטופו כשתי דקות מכל צד.
  7. מגישים על מצע אורז לבן ובצל ירוק קצוץ מעל.