סלט אטריות שעועית, אצות וואקמה וירקות
אצות אצות, כמה אפשר לדבר על חומר הגלם הנהדר הזה. בריאות בטירוף, עוזרות לתפקוד תקין של בלוטת התריס, מקור מושלם לויטמינים ומינרלים, מלאות בנוגדי חמצון ותורמות לתחושת שובע בגלל הסיבים התזונתיים הרבים שיש בהן.
נכיר לכם במתכון הזה את אצות הוואקמה, שהשרייה קצרה במים תחייה את האצות, כך שניתן להוסיף אותם לסלט אטריות השעועית שיהפוך לנפלא ובריא בזכותן.
מצרכים
חצי כוס אצות וואקמה מיובשות
1 חבילה אטריות שעועית דקיקות
5 עלי חסה שטופים
1 מלפפון
2 גבעולי בצל ירוק
צנון או 3 צנוניות
1 גזר
רוטב:
חצי כוס סויה מזרח ומערב
חצי כוס חומץ אורז מזרח ומערב
1 כפית שמן שומשום
כף מיץ לימון
4 כפות דבש
4 כפות שומשום קלוי
הגשה:
רבע כוס בוטנים קלויים קצוצים
חופן כוסברה קצוצה
אופן הכנה
- משרים את האצות במים חמימים כ-10 דקות עד ריכוך ומסננים.
- מכינים את אטריות השעועית לפי הוראות ההכנה. מסננים.
- קוצצים את החסה ואת הבצל הירוק. קולפים ופורסים את המלפפון, הגזר למקלונים דקים, את הצנון פורסים למקלונים מבלי לקלוף.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בכלי נפרד.
- מאחדים בקערת הגשה בין הירקות. אטריות האורז ואצות הוואקמה. שופכים את הרוטב ומערבבים.
- רגע לפני ההגשה לשולחן: מפזרים את הבוטנים והכוסברה.