סלט חסה ברוטב סויה עם סלמון ואורז לבן
סלט חסה שישדרג לכם את הארוחה וגם ימלא את הבטן בהמון דברים טעימים
מצרכים
רוטב
1/3 כוס רוטב סויה יאמאסה
1שן שום
1 כף חמאת בוטנים חלקה
3 כפות דבש
1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב
2/3 כוס שמן זית
סלט
1 ראש חסה סלנובה
50 גרם אטריות אורז דקיקות מזרח ומערב
½ כוס פקאנים מסוכרים
סלמון
480 גרם פילה דג סלמון
1 כוס קמח לבן
1 כוס שמן קנולה
הגשה
אורז לבן
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מניחים את כל הרכיבים למעט השמן בקערת מעבד המזון וטוחנים למשחה אחידה. מזלפים את השמן בהדרגה וממשיכים לטחון. שומרים בצד.
- מבשלים את אטריות האורז לפני הוראות היצרן. מסננים ומערבבים עם העלים הירוקים ועם האגוזים. מתבלים את הסלט ברוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הדג: חותכים את פילה הסלמון לחתיכות במשקל 120 גרם כל אחת.
- מחממים את השמן במחבת. מברישים את הדג ברוטב הסלט ומצפים בקמח. מטגנים עד שהדג מזהיב. מוציאים לנייר סופג.
- מניחים את הסלט המתובל בצלחת הגשה ומעליו את נתח הסלמון הצלוי.
מתכון: שגב משה