• גודל גופן

סלט פאפיה עם רצועות עוף מוקפץ עם סויה

סלט פאפיה עם רצועות עוף מוקפץ עם סויה

6 סועדים

מצרכים

400 גרם חזה עוף פרוס לנתחים דקים

למשרה:

3 כפות רוטב סויה יאמאסה

3 שיני שום קצוצות

2 כפות ריבת משמש

לטיגון:

3 כפות שמן

לסלט:

200 גרם עלי רוקט טריים

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 פלפל כתום חתוך לרצועות

1 גזר קלוף וחתוך לרצועות

1 פפאיה גדולה, מקולפת ופרוסה לפרוסות ללא הגרעינים

1/2 כוס אגוזי קאשיו אפויים

מיץ לימון סחוט

מלח, פלפל

אופן הכנה

1. מערבבים היטב את כל החומרים למשרה. מניחים את נתחי העוף במשרה לשעה.

2. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את נתחי חזה העוף. מוציאים מהמחבת ומצננים מעט.

3. מוסיפים את השמן שנותר למחבת, מוסיפים את כל הירקות, למעט הפפאיה ומקפיצים כ-2 דקות, עד לספיגת הטעמים. מטבלים במלח ופלפל ומצננים.

4. מניחים בקערת הגשה את עלי הרוקט, מוסיפים מעל את נתחי העוף, הירקות והפפאיה ומפזרים מעל את הקאשיו.

מגישים חם או קר עם הרבה לימון סחוט.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן