סלט פפאיה תאילנדי
סלט פפאיה תאילנדי כמו במסעדות! סלט טעים ואותנטי במרקם פריך עם רוטב משגע, מושלם לערב מאכלים תאילנדיים או מאכלים מהמזרח
מצרכים
סלט
1 יחידה פפאיה ירוקה
1 כוס שעועית ירוקה טרייה או אפונה שלג
1 כוס נבטים סיניים
1 כוס עגבניות שרי חצויות
רוטב
2 שיני שום קצוצות
4 כפות מיץ לימון
2 כפות סוכר דקלים מזרח מערב מגורר
2 כפות מירין מזרח מערב
2 כפות רוטב פונזו מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות רוטב צ’ילי חריף מזרח מערב
הגשה
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים
1/2 כוס בוטנים טבעיים
1/2 כוס אגוזי מלך
1 כף שמן קנולה
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
1 קורט מלח דק
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מקלפים את הפאפיה ופורסים אותה לרצועות דקיקות בעזרת קולפן ג’וליינים או חותכים דק עם סכין.
- חולטים את השעועית הירוקה בסיר עם מים רותחים כ-2 דקות ומעבירים למסננת. חותכים כל תרמיל ל3.
- טורפים היטב את חומרי הרוטב בקערה.
- מניחים את הפאפיה בקערה, מוסיפים את הרוטב, האפונה, נבטי שעועית ועגבניות שרי ומערבבים היטב.
- במחבת רחבה קולים את האגוזים, הבוטנים והקשיו על חום נמוך-בינוני. מוסיפים כף שמן, מערבבים ומוסיפים את התבלינים. מעבירים לקערת הסלט ומגישים.