פאני פורי במילוי סביצ’ה סלמון

הכי רומנטי, הכי נראה מושקע והכי קל להכנה! פאני פורי במילוי סביצ'ה סלמון (אפשר גם טונה) ברוטב סויה ויוזו – מנה ראשונה מנצחת לארוחה אסיאתית
מצרכים
פאני פורי
1 קופסה פאני פורי מזרח מערב
שמן קנולה לטיגון עמוק
מילוי
300 גרם סלמון טרי ללא עור (אפשר גם טונה אדומה)
1/2 פלפל אדום בינוני
1 אבוקדו בינוני
1 חופן כוסברה קצוצה
רוטב
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית מיץ יוזו מזרח מערב
1 כף מירין מזרח מערב
1 כף סוכר לבן
1 גבעול למון גראס
3-4 פרוסות ג'ינג'ר בודדות
הגשה
1 חופן כוסברה – עלים מופרדים
1 חופן נענע – עלים מופרדים
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בסיר קטן מביאים לרתיחה את רוטב הסויה, רוטב היוזו, המירין, הסוכר הלבן, הלמון גראס והג’ינג’ר. לאחר הרתיחה והמסת הסוכר מורידים מהאש, מסננים מהלמון גראס והג’ינג’ר ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הפאני פורי: מחממים שמן בסיר, עדיף שיהיו סביב ה-165 מעלות.
- מכניסים מספר 5-7 פאני פורי יחד לסיר ומטגנים מכל הצדדים עד שהם נפוחים וזהובים. מוציאים למסננת או נייר סופג ומניחים בצד.
- מכינים את המילוי: קוצצים את הדג והירקות לקוביות קטנות ומערבבים בקערה עם הכוסברה הקצוצה. יוצקים את הרוטב המצונן על המילוי ומערבבים.
- שוברים פתח קטן בפאני פורי ומניחים בפנים מהתערובת. מוסיפים עלה כוסברה ועלה נענע ומגישים. בתיאבון!