צ’יפס הום פרייז

צ'יפס הום פרייז בגרסה ביתית מדליקה! מטגנים בטמפורה צ'יפס, מצפים ברוטב צ'ילי מתוק סרירצ'ה ונהנים מתוספת טעימה במיוחד
מצרכים
צ'יפס
1 ק"ג צ’יפס קפוא
בלילה
1 כוס קורנפלור
1 כוס קמח לבן
1 כפית כורכום
2 כוסות מים קרים או סודה
2 שיני שום כתוש
1 כפית שורש ג’ינג’ר כתוש
טיגון
שמן קנולה לטיגון עמוק
רוטב
2 שיני שום כתוש
1 כפית שורש ג’ינג’ר כתוש
1/3 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
הגשה
1 גבעול בצל ירוק חתוך דק
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: בקערה או תבנית מערבבים את מרכיבי הבלילה לבלילה אחידה ונוזלית.
- טובלים את הצ׳יפס הקפוא כך שהצ׳יפס יהיו מצופים היטב. מחממים שמן לטיגון עמוק (בסביבות 165 מעלות) ומטגנים את הצ׳יפס המצופה עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים לרשת צינון.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב לאיחוד.
- מעבירים את הצ׳יפס המוכן למחבת רחבה, יוצקים עליהם את הרוטב ומטגנים הכל יחד למשך כמה דקות.
- מוציאים לצלחת הגשה, מפזרים מעל מעט בצל ירוק/עירית ושומשום שחור ומגישים. בתאבון.