• גודל גופן

צ’יפס הום פרייז

צ’יפס הום פרייז
צ'יפס הום פרייז בגרסה ביתית מדליקה! מטגנים בטמפורה צ'יפס, מצפים ברוטב צ'ילי מתוק סרירצ'ה ונהנים מתוספת טעימה במיוחד

מצרכים

צ'יפס
1 ק"ג צ’יפס קפוא
בלילה
1 כוס קורנפלור
1 כוס קמח לבן
1 כפית כורכום
2 כוסות מים קרים או סודה
2 שיני שום כתוש
1 כפית שורש ג’ינג’ר כתוש
טיגון
שמן קנולה לטיגון עמוק
רוטב
2 שיני שום כתוש
1 כפית שורש ג’ינג’ר כתוש
1/3 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
הגשה
1 גבעול בצל ירוק חתוך דק
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את הבלילה: בקערה או תבנית מערבבים את מרכיבי הבלילה לבלילה אחידה ונוזלית.
  2. טובלים את הצ׳יפס הקפוא כך שהצ׳יפס יהיו מצופים היטב. מחממים שמן לטיגון עמוק (בסביבות 165 מעלות) ומטגנים את הצ׳יפס המצופה עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים לרשת צינון.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב לאיחוד.
  4. מעבירים את הצ׳יפס המוכן למחבת רחבה, יוצקים עליהם את הרוטב ומטגנים הכל יחד למשך כמה דקות.
  5. מוציאים לצלחת הגשה, מפזרים מעל מעט בצל ירוק/עירית ושומשום שחור ומגישים. בתאבון.