צ׳ילי קון טופו
צ'לי קון טופו, רך, עסיסי, טעים בטירוף ואין מצב שהאורחים ירגישו שזאת מנה עם טופו ולא הקלאסיקה עם הבשר שכולנו מכירים
מצרכים
טורטיות
2 יחידות טורטיות גדולות מזרח מערב
1 כפית פפריקה מעושנת
טופו
1/4כוס שמן זית
900 גרם טופו קשה
תבשיל ירקות
3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים
1 יחידה פלפל יבש חריף צ'יפוטלה, קצוץ
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 גזר בינוני קצוץ
1 פלפל אדום בינוני קצוץ
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני קצוץ
8 שיני שום קצוצות
1 צנצנת פלפל צ’יפוטלה ברוטב עגבניות מזרח מערב
1 בקבוק בירה Leo מזרח מערב
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה מעושנת
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית גדושה מלח דק
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית כמון טחון
1 כפית אבקת קקאו
1/2 כוס מים
1 שעועית שחורה פחית
אופן הכנה
- מכינים את הטורטיות: חותכים את הטורטיות למשולשים קטנים ומטגנים אותם. מפזרים עליהם כפית פפריקה מעושנת ומערבבים.
- מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית במחבת, מפוררים את הטופו, ומטגנים היטב עד להשמחה. מניחים בצד.
- בסיר עמוק שמתאים לקדרה מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, פלפל צ׳יפוטלה, סלרי, גזר ופלפל אדום – מוסיפים לפי הסדר עם אידוי של כמה דקות לכל ירק, תוך כדי ערבוב ומכסים ל-20 דקות.
- מוסיפים צילי חריף, שום קצוץ ואת הפלפל צ'יפוטלה ברוטב עגבניות ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הטופו והבירה, מערבבים ונותנים לאלכוהול להתאדות.
- מוסיפים קופסא של עגבניות מקולפות וכף גדושה של רסק.
- מערבבים בקערית את כל התבלינים ומוסיפים לתבשיל. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים ושעועית שחורה. מכסים ומבשלים כשעה על להבה קטנה.
- מכינים את הגשת המנה: ממלאים את הטורטייה שהכנו בתבשיל הצ'ילי קון טופו. מגישים עם גוואקמולי.