קונכיות פילו במילוי כבדי עוף ובצל
נהדרות גם כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית בארוחת החג! העיקר שיהיו על השולחן – קונכיות פילו עם כבדי עוף ובצלים ברוטב מתקתק ונהדר
מצרכים
פילו במילוי כבדי עוף
1 חבילה בצק פילו מופשר לפי הוראות היצרן
5 כפות שמן קנולה
700 גרם כבדי עוף
10 בצלי שאלוט
2 בצלים בינוניים
1 כף סוכר חום
1 כפית שטוחה מלח דק או לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור גרוס או לפי הטעם
1 כפית כמון טחון
1/4 כוס שמן זית או תרסיס שמן זית
רוטב
1/2 כוס רוטב שזיפים חמוץ מתוק מזרח מערב
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות חומץ בלסמי
הגשה
1/4 כוס שקדים קלויים שבורים גס
1/4 כוס גרגירי רימון
1 חופן עירית קצוצה
אופן הכנה
- פורסים את בצלי השאלוט והבצלים לרצועות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכינים את קונכיות הפילו: מברישים שני עלי פילו בשמן זית (אפשר בתרסיס), מניחים אחד על השני וחותכים ל-9 ריבועים בגודל שווה. מברישים שוב ומניחים בשקעים של תבנית מאפינס.
- אופים את הקונכיות כ-10 דקות להשחמה יפה ומצננים.
- מכינים את הרוטב: מבשלים את כל מרכיבי הרוטב על להבה נמוכה כחצי שעה לקבלת רוטב סמיך.
- מכינים את כבדי העוף: צולים את כבדי העוף מעל אש גלויה או בתנור להכשרה ובסיום חותכים אותם לקוביות קטנות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב להשחמה. מוסיפים את הסוכר ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את כבדי העוף, מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים בזהירות עם כף עץ. ממשיכים לטגן 3 דקות, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
- ממלאים את קונכיות הפילו בכבדי העוף והבצל, מפזרים מעל את שברי השקדים הקלויים, גרגירי הרימון והעירית ומגישים.