חמוצים יפנים ב-10 דקות

תוספת מושלמת לארוחה אסיאתית, בלי הרבה מאמץ! חמוצים יפנים שמכינים ב-10 דקות, הירקות נשארים קריספיים בטעם חמוץ מתוק מושלם
מצרכים
קימצ'י
1 כרוב לבן קטן
2 מלפפונים בינוניים
1 גזר בינוני קלוף
1 פלפל אדום בינוני
1 פלפל צהוב בינוני
2 שיני שום כתוש
1 כף שורש ג’ינג’ר מגורר
4 כוסות מים
3 כוסות חומץ אורז מזרח מערב
1 כף שטוחה מלח דק
1 כף שמן זית
1 כוס סוכר לבן
הגשה
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
אופן הכנה
- בסיר מערבבים את המים, החומץ, השום, הג׳ינג׳ר, המלח, השמן והסוכר, עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש ונותנים לנוזלים להצטנן לטמפרטורת החדר (אם אתם ממהרים לא חובה שיצטננו לגמרי אבל שלא יהיו רותחים כדי שלא יבשלו את הירקות).
- בזמן שהנוזלים מצטטנים חותכים את הירקות – את הכרוב לחתיכות גדולות יחסית, את המלפפונים והגזר לטבעות בעובי של כ- 0.5 ס״מ, ואת הפלפלים לפי העדפותיכם.
- מכניסים את כל הירקות לצנצנת מעוקרת (צנצנת שהיו בה מים רותחים).
- כאשר הנוזלים הצטננו מספיק, יוצקים אותם לתוך הצנצנת, מוודאים שכל הירקות מכוסים בנוזל, וסוגרים את הצנצנת. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר כמובן יותר, ככל שהירקות ישבו בנוזל יותר זמן, הם יהיו טעימים יותר).
- מוציאים, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעט שומשום שחור, מגישים ובתאבון.