לביבות תפוח אדמה הודיות (אלו טיקי) עם רוטב קארי אדום
לא רק לחנוכה: בואו להכין לביבות תפוחי אדמה הודיות עם רוטב קארי אדום משגע!
מצרכים
מרכיבים ל-10 לביבות בינוניות:
1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחצויים
1-2 כפות שמן זית / קנולה
1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב
2 כפיות אבקת קארי
½ כפית הל טחון (אופציונלי)
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
½ כוס אפונה קפואה, מופשרת
½ כוס פירורי פנקו מזרח ומערב
שמן לטיגון
רוטב קארי אדום:
250 מ"ל (1 אריזה קטנה) קרם קוקוס מזרח ומערב
1 כף מחית קארי אדום מזרח ומערב
2 כפות חמאת בוטנים, מומסת
1 כף רוטב סויה, או לפי הטעם
הגשה:
בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה
- מכינים את הלביבות: שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, או עד שהם מתרככים. מסננים ומשאירים בצד.
- בזמן שתפוחי האדמה מתקררים, מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים לתוך סיר קטן ומחממים, תוך ערבוב, עד שמתקבל רוטב אחיד. טועמים ומתקנים את התיבול. שומרים בצד עד להגשה.
- מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה המסוננים את שני סוגי השמן והתבלינים ומועכים למרקם לא חלק מדי. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מוסיפים את האפונה ומערבבים היטב.
- קורצים מהמסה לביבות פחוסות בגודל בינוני ומגלגלים כל אחת בתערובת פירורי פנקו ומעט אבקת קארי.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה יפה.
- מגישים עם רוטב קארי ובצל ירוק.
- שומרים בכלי אטום במקרר.