• גודל גופן

לביבות תפוח אדמה הודיות (אלו טיקי) עם רוטב קארי אדום

לביבות תפוח אדמה הודיות (אלו טיקי) עם רוטב קארי אדום

לא רק לחנוכה: בואו להכין לביבות תפוחי אדמה הודיות עם רוטב קארי אדום משגע!

מצרכים

מרכיבים ל-10 לביבות בינוניות:

1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחצויים

1-2 כפות שמן זית / קנולה

1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב

2 כפיות אבקת קארי

½ כפית הל טחון (אופציונלי)

½ כפית מלח, או לפי הטעם

¼ כפית פלפל שחור, או לפי הטעם

½ כוס אפונה קפואה, מופשרת

½ כוס פירורי פנקו מזרח ומערב

שמן לטיגון

רוטב קארי אדום:

250 מ"ל (1 אריזה קטנה) קרם קוקוס מזרח ומערב

1 כף מחית קארי אדום מזרח ומערב

2 כפות חמאת בוטנים, מומסת

1 כף רוטב סויה, או לפי הטעם

הגשה:

בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה

  • מכינים את הלביבות: שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, או עד שהם מתרככים. מסננים ומשאירים בצד.
  • בזמן שתפוחי האדמה מתקררים, מכינים את הרוטב: שמים את כל המרכיבים לתוך סיר קטן ומחממים, תוך ערבוב, עד שמתקבל רוטב אחיד. טועמים ומתקנים את התיבול. שומרים בצד עד להגשה.

EWEST 77

  • מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה המסוננים את שני סוגי השמן והתבלינים ומועכים למרקם לא חלק מדי. טועמים ומתקנים את התיבול.
  • מוסיפים את האפונה ומערבבים היטב.
  • קורצים מהמסה לביבות פחוסות בגודל בינוני ומגלגלים כל אחת בתערובת פירורי פנקו ומעט אבקת קארי.

EWEST 86

  • מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה יפה.

EWEST 89

  • מגישים עם רוטב קארי ובצל ירוק.
  • שומרים בכלי אטום במקרר.