• גודל גופן

אצבעות בורקס דפי אורז במילוי גבינות ותרד

אצבעות בורקס דפי אורז במילוי גבינות ותרד
ארוחת בוקר או ערב מעולה ללא גלוטן – מושלמת גם לפסח! בורקס דפי אורז במילוי גבינות ותרד, קל, פשוט ומהיר להכנה, והכי חשוב – טעים בטירוף!

מצרכים

בורקס דפי אורז
6 דפי אורז מרובעים מזרח מערב
2 ביצים L
שלושת רבעי כפית אבקת אפייה
שני שליש כוס חלב 3%
מילוי
400 גרם עלי תרד
0.5 כפית אבקת שום
0.25 כפית מלח דק
150 גרם גבינה צהובה 22% מגוררת
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת (או פטה/חמד)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. חום עליון תחתון.
  2. פורסים את התרד לרצועות ומקפיצים במחבת עם מעט תרסיס שמן או שמן זית, אבקת שום ומלח עד שהתרד רך. מצננים וסוחטים מכל הנוזלים.
  3. מוסיפים לתרד הסחוט גבינה בולגרית וצהובה ומערבבים.
  4. במגש או צלחת גדולה טורפים יחד ביצים, אבקת אפייה וחלב עד שנוצרת בלילה אחידה.
  5. טובלים דף אורז בבלילה מ-2 הצדדים, נפטרים מעודפי נוזלים, ומניחים על השיש.
  6. שמים כף גדושה של מילוי בתחתית דף האורז וסוגרים מ-2 הצדדים כך שהסגירה תהיה בדיוק באמצע של חיבור הדפים.
  7. מגלגלים לצורת אגרול ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם יתרת דפי האורז והמילוי.
  8. אם רוצים, אפשר לפזר בשלב הזה שומשום או תבלין בייגל.
  9. אופים במשך 30-40 דקות או עד הזהבה ממש יפה.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן