• גודל גופן

סטייק כרובית בטמפורה עם בשר

סטייק כרובית בטמפורה עם בשר
סטייק כרובית משגע מטוגן עם בשר טחון מתובל – המנה שתטריף אתכם! בתיבול מתוק חריף של רוטב צ'ילי מתוק סרירצ'ה וטריאקי, ביס חלום

מצרכים

250 גרם בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
3 כפות שמן זית לטיגון הבצל והבשר
1/2 כפית מלח דק
1/4 כוס רוטב טריאקי מזרח מערב
1 כף רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
טמפורה
1 כוס קמח טמפורה מזרח מערב
1 כוס מים
1/2 כפית מלח דק
הגשה
1 כפית רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
1 חופן כוסברה עלים קצוצים

אופן הכנה

  1. חותכים בצל לקוביות ומטגנים עד להשחמה, מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין.
  2. מוסיפים את המלח, רוטב הטריאקי ורוטב הצ'ילי מתוק סרירצ'ה ומערבבים היטב במשך 5 דקות.
  3. מבשלים כרובית שלמה במים רותחים עם כפית מלח גס למשך 10 דקות ומוציאים.
  4. מקררים היטב ופורסים באמצע פרוסה בעובי 1 ס״מ.
  5. מערבבים בקערה שטוחה מים, קמח טמפורה ומלח עד שנוצרת לנו בלילה חלקה.
  6. טובלים את הכרובית משני הצדדים ומעבירים למחבת עם שמן חצי עמוק. מטגנים היטב משני הצדדים. מוציאים לרשת טיגון להצטננות.
  7. מרכיבים את המנה: מניחים את הכרובית על גבי צלחת שטוחה ועליה מניחים את כל הבשר הטחון.
  8. מזלפים הרבה רוטב צ'ילי מתוק סרירצ'ה ומעל הכל את הכוסברה הקצוצה.