• גודל גופן

עוף חמוץ חריף מתוק

עוף חמוץ חריף מתוק
עוף חמוץ מתוק ו…חריף! קוביות עוף מטוגנות בטמפורה מוקפצות ברוטב מושלם חמוץ, מתוק וחריף, נפלא לצד אורז או אטריות

מצרכים

עוף
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
בלילת טמפורה
1 כוס קמח טמפורה מזרח מערב
1 ביצה M
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/2 כוס מים קרים
רוטב
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
1/4 כוס רוטב טריאקי מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 שיני שום כתוש
1/4 כוס מיץ ליים – מיץ מליים אחד שלם (או לימון)
הגשה
2 כוסות אורז לבן מבושל או אטריות
1 חופן שומשום קלוי מזרח מערב
1 חופן בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה

  1. במחבת גדולה ועמוקה מחממים שמן בגובה 3 ס״מ על אש בינונית.
  2. במקביל, מערבבים בקערה את מצרכי הבלילה עד לקבלת מרקם חלק ואז זורקים פנימה את קוביות העוף.
  3. מטגנים את קוביות העוף עד לקבלת צבע זהוב על גבול השחום ומעבירים לרשת צינון.
  4. במחבת נקייה מערבבים את מרכיבי הרוטב.
  5. מעלים את המחבת לאש ומביאים לרתיחה. מערבבים במשך דקה אחת בלבד.
  6. מכבים את האש ומעבירים את העוף פנימה לערבוב מהיר. מגישים לצד אורז או אטריות, על העוף מפזרים שומשום קלוי ובצל ירוק.