• גודל גופן

פילה בקר בקרמל סויה אסייתי

פילה בקר בקרמל סויה אסייתי

מצרכים

מצרכים ל-4 מנות:

1/2 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

5 כפות שמן קנולה

מדליוני פילה בקר (כל מדליון במשקל של 150-200 גרם) 4

3 שיני שום, קלופות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף

1 עלה כפיר ליים

1 פלפל צ׳ילי אדום חריף

4 כפות מייפל

¼ כוס סויה יאמאסה

300 גרם אטריות ביצים, מבושלות לפי הוראות היצרן ומתובלות ב-1 כפית שמן שומשום

100 גרם תרד

5 עלי נענע

1/2 כוס עלי כוסברה

אופן הכנה

  1. מתבלים את פילה הבקר במלח גס, פלפל שחור ושמן קנולה.
  2. מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה וצולים את פילה הבקר משני הצדדים.
  3. בינתיים, כותשים את השום, מגררים את הג'ינג'ר וקוצצים דק את הפלפל האדום החריף.
  4. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל צ'ילי למחבת ומטגנים כדקה.
  5. מוסיפים סויה, מייפל וכפיר ליים ומעלים לרתיחה.
  6. מוסיפים את עלי התרד והאטריות ומערבבים.
  7. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בעשבי תיבול טריים ומגישים.

 

 

מתכון: משה שגב

צילום: נמרוד גנישר

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן