• גודל גופן

תבשיל בקר ואטריות אורז ללא גלוטן

תבשיל בקר ואטריות אורז ללא גלוטן

עיקרית מעולה ללא גלוטן לערב החג! תבשיל בקר עם אטריות אורז ברוטב קארי אדום ביתי וקרם קוקוס, חגיגי ומשמח, טעים בכל ימות השנה

מצרכים

מחית קארי אדומה ביתית
1 חופן פלפל יבש מתוק
1 למון גראס
4 שיני שום
1 כף זרעי כוסברה
1 כפית פלפל ארבע העונות
1/2 בצל סגול בינוני חתוך גס
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
1 כפית מלח דק
1/2 כפית כמון טחון או זרעי כמון
תבשיל בקר
2 כפות שמן שומשום מזרח מערב
1 בצל סגול בינוני חתוך לרצועות
1 כפית פלפל שחור גרוס
1.5 ק"ג בשר שריר – בשר מספר 8 (קוביות)
1 כפית מלח דק
3 קופסאות קרטון קרם קוקוס מזרח מערב
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות מירין מזרח מערב
מיץ מרבע לימון
1 כפית שבבי צ’ילי יבש (לא חובה)
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן מזרח מערב
4 עלי בזיליקום קצוצים
5 עלי נענע קצוצים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני קצוץ
1 כף סוכר חום
1 חבילה אטריות אורז בעובי 5 מ”מ ללא גלוטן מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את מחית הקארי האדום: חותכים חופן פלפלים אדומים יבשים, מוציאים גרעינים, מנקים ומשרים במים רותחים כ-20 דקות. מסננים את הפלפלים היטב וטוחנים היטב במעבד מזון עם כל שאר מרכיבי המחית עד שמתקבלת מחית קארי חלקה.
  2. מכינים את הבשר: מטגנים בסיר את הבצל הסגול בשמן השומשום עד לקרמול. מוסיפים כפית פלפל שחור ואת קוביות הבשר. מטגנים עד להשחמה.
  3. מוסיפים לסיר 2.5 כפות גדושות ממחית הקארי האדום שהכנו, את קרם הקוקוס, המלח הצ'ילי המתוק, המירין, הסויה, הלימון, הפפריקה המתוקה והצ'ילי הגרוס ומערבבים.
  4. מוסיפים את הבזיליקום, הנענע, הפטרוזיליה והכוסברה, את הסוכר החום ופלפל הצ'ילי האדום, מערבבים, בודקים ומתקנים טעמים.
  5. סוגרים את מכסה, מביאים לרתיחה לדקה או שתיים ומנמיכים עוצמה. מבשלים עד שהבשר רך, בערך שעה וחצי.
  6. כשהבשר רך מוסיפים את מקלוני האורז, עוד חופן כוסברה טרייה קצוצה, מערבבים ומבשלים עד לריכוך מקלוני האורז (דקות בודדות). בתיאבון!