אורז מוקפץ עם ירקות ברוטב אסייתי
אם אתם רוצים להוסיף לא רק טעם אלא צבע לשולחן החג – זה המתכון בשבילכם! אורז מוקפץ עם המון ירקות ותיבול אסייתי מושלם
מצרכים
2 כוסות אורז בסמטי או תאילנדי
1 כף שמן קנולה
1 בצל בינוני קצוץ
1 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות
1 פלפל כתום בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 כוס אפונה ירוקה קפואה/שימורים
1 ביצה M טרופה
1 כוס גרגירי תירס
1 כפית שום כתוש
1 כפית רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות סילאן
1 קורט פלפל שחור טחון
1 כפית שטוחה מלח דק
אופן הכנה
- מבשלים את האורז על פי הוראות היצרן. מניחים בצד להתקררות.
- מחממים במחבת את השמן, מטגנים את הבצל, מוסיפים את שאר הירקות (חוץ מהתירס) ומקפיצים עד לריכוך.
- מזיזים את הירקות הצידה, שופכים את הביצה ומערבבים כדי שתהפוך למקושקשת.
- מוסיפים את התירס ומערבבים.
- מוסיפים את האורז שקורר למחבת ומקפיצים.
- מוסיפים את התבלינים והרטבים, מערבבים היטב עד שהרוטב נטמע, מקפיצים עוד 2-3 דקות ומגישים. בתיאבון!