אטריות אורז בסיר אחד עם קארי ופטריות
מנה ברמה של מסעדה! קארי אטריות אורז עם פטריות שיטאקי בסיר אחד – שמים את כל המרכיבים בסיר ביחד, מבשלים ומגישים!
מצרכים
קארי אטריות אורז ופטריות
250 גרם אטריות אורז בעובי 5 מ”מ מזרח מערב
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
1/2 בצל סגול בינוני פרוס דק דק
7 יחידות פטריות שיטאקה מיובשות מזרח מערב שהושרו במים ונקצצו דק (לא לשפוך את המים)
3 שיני שום כתוש
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית גדושה ממרח קארי צהוב מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
250 מ"ל קרם קוקוס מזרח מערב
2 כוסות מים רותחים
1 כוס מים של המים שהפטריות הושרו בהם
הגשה
1 חופן עלי כוסברה קצוצים או בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל המרכיבים בסיר גדול ורחב.
- שמים על הגז ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא מכסה עד שהכל מעורבב טוב.
- ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עד שהאטריות מוכנות ורוב הנוזלים מתאדים. סה״כ 10-15 דקות.
- מכבים את האש, מכסים ומחכים 3 דקות.
- מוסיפים כוסברה, עוד קצת רוטב סויה לפי הטעם ואוכלים מיד.