• גודל גופן

אטריות אורז בסיר אחד עם קארי ופטריות

אטריות אורז בסיר אחד עם קארי ופטריות

מנה ברמה של מסעדה! קארי אטריות אורז עם פטריות שיטאקי בסיר אחד – שמים את כל המרכיבים בסיר ביחד, מבשלים ומגישים!

מצרכים

קארי אטריות אורז ופטריות

250 גרם אטריות אורז בעובי 5 מ”מ מזרח מערב
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
1/2 בצל סגול בינוני פרוס דק דק
7 יחידות פטריות שיטאקה מיובשות מזרח מערב שהושרו במים ונקצצו דק (לא לשפוך את המים)
3 שיני שום כתוש
3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית גדושה ממרח קארי צהוב מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
250 מ"ל קרם קוקוס מזרח מערב
2 כוסות מים רותחים
1 כוס מים של המים שהפטריות הושרו בהם

הגשה
1 חופן עלי כוסברה קצוצים או בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים בסיר גדול ורחב.
  2. שמים על הגז ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא מכסה עד שהכל מעורבב טוב.
  4. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עד שהאטריות מוכנות ורוב הנוזלים מתאדים. סה״כ 10-15 דקות.
  5. מכבים את האש, מכסים ומחכים 3 דקות.
  6. מוסיפים כוסברה, עוד קצת רוטב סויה לפי הטעם ואוכלים מיד.