• גודל גופן

אנצ'ילאדה בסיר אחד

אנצ'ילאדה בסיר אחד

מצרכים

2 כפות שמן
1 בצל סגול קצוץ
3-4 שיני שום כתושות
1 פלפל גמבה בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1 פחית שעועית שחורה
1/2 כוס גרגירי תירס
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1.5 כוסות עגבניות מרוסקות
5-6 טורטיות של מזרח ומערב חתוכות גס לחתיכות בינוניות
200 גרם תערובת גבינות: מוצרלה, קשקבל, צ'דר, פרמז'ן (אפשר רק חלק מהן)
להגשה:
כוסברה קצוצה
פלפל חריף חתוך לטבעות דקות

אופן הכנה

1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה והבטטה, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
2. מוסיפים את השעועית והתירס, מתבלים, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-7 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
3. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
4. מפזרים מעל את הטורטיות ומערבבים בעדינות.
5. מפזרים מעל את הגבינות, מכסים את המחבת וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-4 דקות עד שהגבינה נמסה.
6. מכבים את האש ומשאירים את המחבת מכוסה לעוד כמה דקות.
7. מפזרים כוסברה ופלפל חריף ומגישים מיד.