אתם הולכים לעוף על זה: כנפיים ברוטב מתוק פיקנטי
מתוק, פיקנטי, קראנצ'י, מרענן. כנפיים ברוטב מתוק פיקנטי, פשוטות להכנה וטעימות. מנה נפלאה להכין בבית בתנור ובמחבת, או על גריל אם אתם עושים מנגל
מצרכים
כנפי עוף
2 ק"ג כנפי עוף חצויות
1 כפית גדושה מלח ים אטלנטי
רוטב
3 כפות מים פושרים
3 כפות חומץ אורז מזרח מערב
2 כפות גדושות רסק עגבניות
4 כפות שמן שומשום מזרח מערב
1/2 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף גדושה רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
5 שיני שום
5 ס"מ שורש ג’ינג’ר חתוך לקוביות קטנות
1 כוס מים רותחים
אופן הכנה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- חורצים את הכנפיים לפי הדוגמא בסרטון – החריצה תעזור לרוטב להאחז על הכנפיים.
- מסדרים את הכנפיים במגש מרופד בנייר אפייה וזורים מלח באחידות.
- מכניסים את הכנפיים לתנור למשך 30 דקות.
- במקביל בסיר סוטאז’ נקרמל סוכר יחד עם 3 כפות מים.
- ברגע שמקבלים צבע של קרמל מוסיפים חומץ אורז, רסק עגבניות, שמן שומשום, סויה, סרירצ׳ה, שום וג׳ינג׳ר חתוכים לקוביות קטנות ומערבבים היטב עם לקקן או כף עץ.
- מנמיכים את האש לאש הכי נמוכה וממשיכים לערבב עד שהכנפיים בתנור מוכנות.
- ברגע שהכנפיים מוכנות מוסיפים מים רותחים לסיר, מערבבים היטב ומוציאים את הכנפיים מהתנור.
- מכניסים את הכנפיים בזהירות לתוך הסיר מכסים ברוטב את הכנפיים בעזרת כף ומניחים נייר אפייה מעל למשך 25 דקות על אש נמוכה-בינונית (בעבוע קל).
- מוכן, מעבירים למגש, מפזרים בצל ירוק ובתאבון.