בורגר צמחוני עם קציצת בטטה בציפוי פריך
רוצים להכין המבורגר צמחוני בבית? אירגנו לכם מתכון מושלם עם קציצת בטטה בציפוי פנקו!
מצרכים
מרכיבים ל-4 מנות:
בורגרים:
1 בטטה גדולה, קלופה
3 כפות שמן זית
1 כפית שמן שומשום
2 ביצים
½ כוס קמח
1 כוס פירורי פנקו
½ כפית אורגנו יבש
1 כפית אבקת שום
½ כפית מלח
¼ כפית כורכום
הגשה:
4 לחמניות בורגר חצויות
מיונז
רוטב טריאקי
עלי חסה
בצל סגול, חתוך לטבעות
עגבניה, חתוכה לפרוסות
מלפפון חמוץ, חתוך לפרוסות
אופן הכנה
- חותכים את הבטטה ל-4 פרוסות בעובי כ-2 ס"מ. משתמשים רק בחלק העבה של הבטטה.
- ממלאים סיר במים ומבשלים את פרוסות הבטטה עד שהן מתחילות להתרכך. מסננים ומעבירים לנייר סופג.
- מחממים את שני סוגי השמן במחבת.
- מכינים 3 קערות: עם קמח, עם ביצים טרופות ותערובת הפנקו והתבלינים.
- טובלים את פרוסות הבטטה בקמח, אחרי זה בביצה ואחרי זה בתערובת הפירורים ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מרכיבים את הבורגרים: מורחים את החלק התחתון של כל לחמנייה במיונז וטריאקי, שמים מעל עלה חסה, מעליו את קציצת הבטטה, ומעליה את כל התוספות. מכסים בחלק העליון של הלחמנייה ומגישים.