בנגקוק היט

בנגקוק היט – המנה האהובה בקלי קלות, מתכון כיפי להכנה של אטריות אודון ועוף עם רוטב מטורף של צ'ילי מתוק וסלט מלפפונים מרענן
מצרכים
רוטב
1 פלפל אדום בינוני חתוך גס
3 שיני שום
1/2 כוס מים
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
קרמל
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס מים
אטריות ועוף
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
1 חופן בצל ירוק קצוץ
1 חופן נענע קצוצה
1 חבילה אטריות מהירות להכנה על בסיס חיטה מזרח מערב
הגשה
1 מלפפון ירוק בינוני חתוך לרצועות
1 חופן נענע קצוצה
1 חופן בצל ירוק קצוץ
1 חופן שומשום מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב ומעבדים עד לאיחוד. מניחים בצד לכמה דקות.
- מכינים את הקרמל: על אש בינונית במחבת ווק מחממים יחד את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה, כשהסוכר מתחיל להתקרמל מוסיפים את חזה העוף ומקפיצים עד שהעוף מוכן היטב.
- מוסיפים את הרוטב שהכנו במעבד המזון ומבשלים על אש בינונית למשך כ- 5 דק׳ ועד שהרוטב מתחיל להסמיך.
- מוסיפים חופן בצל הירוק (קוצצים אותו כמובן) וחופן נענע ומערבבים.
- מוסיפים פנימה את האטריות ומערבבים, מבשלים מספר דקות עד שהרוטב נספג באטריות, מוציאים ומגישים עם שומשום, מעט עלי נענע, מלפפון ובצל ירוק. בתאבון.