בשר מפורק עם מיקס בצלים
העיקרית המושלמת לערב שבת או ארוחה חגיגית – בשר מפורק עם מיקס בצלים ותיבול מתקתק שהכי טעים להגיש עם אורז לבן ולהתפנק
מצרכים
1.5 ק"ג בשר צלי מס’ 5
2 כפות שמן זית
1 כף מלח ים אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 בצלים גדולים חתוכים גס
2 בצלים סגולים גדולים חתוכים גס
1 גבעול כרישה חתוכה גס
1 ראש שום מפורק לשיני שום וקלוף
4 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
3 כפות רוטב סויה מתוקה מזרח מערב
3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
1 כוס מים רותחים
הגשה
אורז לבן מבושל
1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
- מניחים את הבשר על נייר אפייה, יוצקים שמן זית, זורים מלח ומתבלים בפלפל שחור.
- עוטפים היטב עם ניירות אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור למשך 3.5 שעות.
- מוצאים מהתנור למנוחה ובמקביל חותכים את הבצלים גס ומניחים בתחתית תבנית הרוסטר.
- מעבירים את הנתח על הבצלים ושופכים את הנוזלים שהיו במעטפת יחד איתו פנימה.
- מוסיפים את הכרישה שחתוכה גס ושיני השום השלמות.
- מתבלים ברוטב סויה, סויה מתוקה וטריאקי אותם שופכים על הנתח. שופכים כוס מים בצד התבנית (לא על הנתח).
- עוטפים בנייר אפייה רטוב, סוגרים בנייר כסף ומחזירים לתנור למשך שעה.
- לאחר שעה מורידים את נייר הכסף ונייר האפייה וממשיכים בישול במשך חצי שעה – יש להרטיב את הנתח עם כף מנוזלי הבישול.
- כשמוכן, מוציאים לצינון של 15 דקות ואז מפרקים את הבשר עם כפפות או עם סכין / טפרים ומגישים לצד אורז לבן שעליו מפזרים את מיקס הבצלים. שופכים את הרוטב על הבשר והאורז ומפזרים בצל ירוק טרי קצוץ.