המבורגר טוקיו
יש מלא מתכונים של המבורגר, אבל את המתכון הזה של קובי אדרי להמבורגר אסייאתי עוד לא ראיתם! המבורגר מפתיע וטעים שלא תפסיקו להכין שוב ושוב
מצרכים
לחמניות
2 לחמניות המבורגר
המבורגר
500 גרם בשר בקר טחון – אפשר לבקש מהקצב לטחון אנטריקוט או אונטריב. העיקר שהבשר יהיה שומני ואוורירי
1 כף רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
1 כף ג’ינג’ר כבוש קצוץ מזרח מערב
1 כף פלפל צ’ילי אדום חריף, קצוץ
1 גבעול למון גראס קצוץ
1 שן שום כתושה
1/2 בצל סגול בינוני קצוץ
1 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס מי סודה Leo מזרח מערב
רוטב
2 כפות מיונז
1 כף רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את ההמבורגר: לשים מעט בעזרת כפות הידיים את הבשר עם כל התבלינים ולבסוף מוסיפים את הסודה.
- בעזרת רינג יוצרים 2 המבורגרים של 250 גרם ומצננים במקרר לשעה.
- מחממים היטב מחבת פסים וצולים את ההמבורגר בערך 3 דקות לצד אחד ועוד דקה לצד השני.
- מכינים את רוטב האיולי סרירצ’ה: מערבבים בקערה את המיונז עם הסרירצ’ה עד לקבל רוטב אחיד וחלק.
- מרכיבים את ההמבורגר לפי איך שאתם אוהבים, ההמלצה של קובי: למרוח את האיולי סרירצ’ה על הלחמנייה, מעל לשים המבורגר, בצל סגול, חמוצים, פרוסות אבוקדו וחסה.