חזה עוף בזיגוג
4 סועדים
שף צ'ארלי פדידה ממסעדת "אוליב ליף"
מצרכים
4 חזות עוף מפורק מעצמות (אפשר להשאיר את עצם הכנף), 16 צנוניות חתוכות לחצי, 1/4 צרור גרגיר נחלים חתוך גס, 8 כפות סויה יאמאסה, 4 כפות דבש, 1 כף זנגביל מגורר בפומפייה או קצוץ דק מאוד, 4 כפות שמן, 1 כף שמן לתיבול הצנוניות, פלפל שחור גרוס, מעט מלח לתיבול הצנוניות.
אופן הכנה
אל קערה מכניסים סויה, דבש, זנגביל ופלפל שחור גרוס, מערבבים עד שכל המצרכים מתחברים ומניחים בצד. מחממים תנור אפייה לחום בינוני (180 מעלות) ומתחילים בהכנת חזות העוף והצנוניות. מתבלים את הצנוניות עם מעט מלח, פלפל שחור גרוס, כף שמן וכף מרוטב הסויה שהכנו מראש. מחממים מחבת עם שמן וצורבים את חזות העוף עד לקבלת צבע זהוב משני צדדיו. מניחים את חזות העוף במגש אפייה מרופד בנייר פרגמנט ומורחים עם מברשת את הרוטב שהכנו מראש. מכניסים לתנור החם יחד עם הצנוניות המתובלות, אופים כ- 9 דקות או עד שהעוף מוכן. יש למרוח את חזה העוף שוב במהלך האפייה. כשמוכן להוציא מהתנור. את הצנוניות לערבב עם גרגיר הנחלים ולהגיש לצד העוף. את שארית הרוטב יוצקים על העוף ומגישים.