• גודל גופן

חטיף נאצ’וס עם בולונז

חטיף נאצ’וס עם בולונז
חיבור מנצח בין נאצ'וס מקסיקני לבין בולונז איטלקי – מנה ראשונה מעולה להגיש כנשנוש בערב עם חברים – חטיפי נאצ'וס עם רוטב בולונז

מצרכים

נאצ'וס
1 חבילה נאצ’וס מקמח תירס מזרח מערב
בולונז
300 גרם בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
5 שיני שום
1 פלפל אדום בינוני קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1 כף אורגנו יבש
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות

אופן הכנה

  1. מכינים את הבולונז: בסיר רחב מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את השום והפלפל האדום הקצוץ וממשיכים לטגן עד שהשום מזהיב קלות.
  3. מוסיפים את הבשר ומטגנים עוד 5 דקות.
  4. מוסיפים את כל התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים.
  5. מוסיפים את קוביות העגבניות ומבשלים כחצי שעה.
  6. מרכיבים את המנה: מסדרים כמות יפה של נאצ’וס על צלחת רחבה ומוזגים מעל כמה כפות מתבשיל הבולונז.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן