טאקו מקסיקני עם עוף מפורק, סלט עגבניות וגוואקמולי
ארוחה מקסיקנית משוגעת ומשגעת בתוך טורטייה! טאקו עם עוף מפורק ועסיסי שמגישים עם ממרח גוואקמולה וסלסלת עגבניות
מצרכים
עוף
1 עוף שלם
1 ק"ג מלח גס
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מים
רוטב
3 כפות שמן זית לטיגון
2 שיני שום קצוצות
1 כף ג’ינג’ר כבוש קצוץ מזרח מערב
1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ
2 כפות רוטב סויה מזרח מערב
2 כפות רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
1/2 כוס מים
1 חופן כוסברה קצוצה
1 חופן בצל ירוק קצוץ
טורטיות
12 יחידות טורטיות בינוניות מזרח מערב
הגשה
1 אבוקדו בינוני מעוך ומתובל לגוואקמולי
6 עלי חסות ערביות חצויים
3 עגבניות בינוניות קצוצות עם 1 שן שום ו-1 בצל ירוק
2 צנוניות פרוסות
1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
- מפזרים את המלח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים במרכזה את העוף (עדיף בלי שיגע במלח), מורחים אותו בשמן זית, מוזגים מזיגה איטית חצי כוס מים על כל המלח ומכניסים את התבנית לתנור לאפייה של שעה. מוציאים (להכנת המנה נשתמש רק בחזה העוף שתמיד נשאר). לא מכבים את התנור.
- מכינים את הטורטיות: קורצים מהטורטיות עיגולים בעזרת רינג בגודל רצוי. מניחים אותם ברשת של התנור בצורת קיפול בין הברזלים של הרשת, מתיזים שמן זית ואופים כ-10 דקות להשחמה ומרקם פריך.
- מפוררים את חזה העוף לרצועות.
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף כחצי דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העוף, רוטב הסויה, הסרירצ׳ה ושמן השומשום ומערבבים. מוסיפים את המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מוסיפים את הכוסברה והבצל הירוק ומערבבים.
- מרכיבים את הטאקו: מורחים בטורטייה מעט מהגוואקמולה, מניחים עלה חסה טרי, חופן יפה של העוף המפורק, מעט מסלט העגבניות, קצת צ'ילי וקצת צנונית ומגישים.