טורטייה מקסיקנית עם עוף וחלפיניו
ארוחה קלה מתחילה בטורטייה, עם נתחי עוף במרינדה וחלפיניו, בחריפות עוקצנית שאי אפשר לוותר עליה- טורטייה מקסיקנית שתעשה לכם את היום!
מצרכים
מצרכים ל-4 מנות
4 טורטיות קטנות מזרח ומערב
400 גרם נתחי פילה עוף (או קוביות חזה עוף נקיים וטריים)
6 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב
כף שמן זית
מלח פלפל
סלט
3 עגבניות
צרור עלי כוסברה שטופים
בצל סגול קטן
1 כף שמן זית
מלח, פלפל
הגשה
4 עלי חסה שטופים
2 גבעולי בצל ירוק שטוף וקצוץ
פלפל חלפיניו פרוס כבוש מזרח ומערב
אופן הכנה
- משרים את נתחי העוף ברוטב הטריאקי במשך כ-20 דקות, במטרה לרכך את הבשר ולהעמיק את הטעמים.
- מלהיטים מחבת עם שמן זית. מוציאים את נתחי העוף מהטריאקי ומטגנים עד שהם משנים את צבעם ומזהיבים מעט.
- מוסיפים את רוטב הטריאקי ומבשלים עוד כמה דקות.
- מכינים את הסלט: קוצצים את העגבניות ואת הבצל לקוביות קטנות, קוצצים גם את הכוסברה.
- מערבבים את כל הירקות יחד בקערה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
- מלהיטים מחבת נקייה ומטגנים עליה את הטורטיות, כל טורטייה כדקה מכל צד, רק כדי שתהיה גמישה וטעמה ישתבח.
- מניחים את הטורטייה על צלחת, שמים עליה עלה חסה, שתי כפות מסלט העגבניות, נתחי עוף, בצל ירוק, ופרוסות פלפל חלפיניו, כמה שאוהבים. מגלגלים ואוכלים.